Australische ziekenhuisrichtlijnen

De Australische overheid heeft in mei 2010 een rapport uitgebracht met richtlijnen voor de behandeling van MCS-patiënten in het ziekenhuis. Het doel van de ziekenhuis-richtlijnen is het verbeteren van de gezondheidsresultaten van MCS-ers die ziekenhuisbehandeling nodig hebben. De richtlijnen dienen als hulpmiddel voor artsen, verzorgers en ander ziekenhuispersoneel om te kunnen zorgen voor een effectieve en kwalitatief goede zorg van MCS patiënten.

Mariët Ticheler, destijds medewerkster bij het Meldpunt Gezondheid en Milieu, heeft de belangrijkste punten van dit rapport in het Nederlands samengevat. Deze Nederlandstalige samenvatting van het Australische ziekenhuisprotocol kan een waardevol document zijn voor iedere MCS-patiënt die naar  het ziekenhuis moet. Maar ook in heel veel andere situaties kan het helpen om meer begrip te krijgen. Bijvoorbeeld bij de huisarts, de tandarts, de fysiotherapeut, of gewoon bij familie en vrienden. Aan artsen kunt u het beste het originele Engelstalige rapport overhandigen.

Oproep tot verbod op parfum en aftershave in Canadese ziekenhuizen

Canadese artsen hebben opgeroepen om parfum en aftershave te verbieden in ziekenhuizen, omdat synthetische geurstoffen kunnen leiden tot astma-aanvallen en allergieën bij kwetsbare patiënten.

Origineel artikel op Daily Online: https://www.dailymail.co.uk/health/article-3260722/Ban-perfume-aftershave-hospitals-Doctors-complain-artificial-fragrances-triggering-patient-asthma-attacks-allergies.html

Informatie voor artsen en hulpverleners